2013. augusztus 22., csütörtök

Hetedik díj :)

Sziasztok! Köszönöm a díjat Eni V.-nek, jólesik, hogy gondolt rám :)


Szabályok:
Írj magadról 11 dolgot!
Válaszolj 11 kérdésre!
Tegyél fel 11 kérdést!
Küldd tovább 11 embernek!

Írj magadról 11 dolgot!
1. Töriből OKTV-re megyek idén
2. Álmodozó típus vagyok
3. Szoktam ezzel a történettel álmodni
4. Budapesten szeretnék továbbtanulni
5. Jelenleg táncolok és énekelek, mert most láttam meg a kezdőcsapatokat a ma esti meccsre és az első helyen Iker Casillas van :)
6. Nem mondanám magam nagy szakácsnak
7. Imádom az angolt, nem szeretem a németet és minden vágyam, hogy megtanuljak spanyolul
8. Azt hiszem, romantikus típus vagyok
9. Körömlakk mániám van
10. Szeretek énekelni, de csak ha egyedül vagyok...
11. Ha tehetem, a spanyol válogatott összes meccsét megnézem, a legjelentéktelenebbet is

Válaszolj 11 kérdésre!
1. Mi a legfőbb célod az életedben jelenleg?
Eldönteni végre, hogy hova megyek továbbtanulni, mert lassan - na jó, nagyon gyorsan - kéne egy jövőkép...
2. Mit gondolsz a történetedről?
Ááá de nehéz :) Vegyesek az érzelmeim, valamilyen szinten büszke vagyok magamra, amiért elég bátor voltam és belefogtam, ma meg már az 56. fejezetnél tartok. Próbálok minél egyedibb maradni és minőségi munkát kiadni a kezem közül, olyat, amit én is elolvasnék, ha arról lenne szó. Nyilván vannak olyan részek, amiket különösen szeretek, meg olyanok is, amiket annyira nem, de összességében sajnálni fogom, ha vége lesz.
3. Demi Lovato vs. 1D Heart attack?
Egyik sem az én stílusom.
4. Olvasod a blogom, ha igen, egy soros véleményt kaphatok? :P
Nem olvasom, de a kinézete tetszik.
5. Babonás vagy?
Nem minden esetben, de a spanyolok meccseinél a kanapé egy bizonyos részén vagyok hajlandó ülni, mert akkor nyernek :)
6. Szereted a sajtot?
Igen.
7. Régóta blogolsz? (dátumot kérünk szépen)
A pontos dátum nincs meg, az első blogomat töröltem, a mostanit 2012. 01. 30-án nyitottam.
8. Szeretsz ezekre a kérdésekre válaszolni?
Igen. Van néhány, amin meglepődöm, de összességében igen.
9. Hallgatsz most valamilyen zenét?
http://www.youtube.com/watch?v=_i74AfP_85E jó, tudom, de hangolódni kell a meccsre :)
10. Meddig tart kb., amíg megírsz egy fejezetet/részt a blogodhoz?
Nagyon változó. Napokig csak ötletelek, hogy mit kéne belerakni, maga az írás mostanában csak két-három óra, de régebben volt, hogy egy napokig mindössze pár sort írtam, aztán a következő nap meg alig tudtam abbahagyni.
11. Szereted a körömlakkokat?
Nagyon-nagyon :)

Köszönöm még egyszer, én már nem adom tovább a díjat, mert mindenki megkapta, akinek adni szeretném, de jólesik, hogy gondoltál rám.
Csanna

56. fejezet

Sziasztok! Már itt is van az új rész, visszaolvasva látom, hogy jó hosszú lett. Köszönöm az előző részhez érkezett pipákat és kommentet :) Remélem, ez is tetszeni fog nektek
Puszi
Csanna


2012 június
A válogatott keret kihirdetése és a barátságos meccsek között volt pár nap, mindannyian tudtuk, hogy valószínűleg ezek lesznek az utolsó nyugis napok, mielőtt elkezdenénk a felkészülést, elutaznánk Lengyelországba és megkezdődne az Európa bajnokság. Sarával úgy döntöttünk, elvonulunk egy kicsit a világ - és főleg a mostanában folyamatosan rólunk cikkező sajtó - elől, erre tökéletes helyszín volt Corral de Almaguer. Sara szülővárosában a paparazzók látványosságnak számítottak mikor néha felbukkantak, úgyhogy széles mosollyal csuktam be a kocsiajtót, mikor megérkeztünk a szülei házához. Ebben a három napban a lehető legtöbb időt kívántam Sarával tölteni, mindenféle stressz nélkül. Ezúttal "lehetett a barátnőm" a kontinensbajnokság alatt, a Szövetség nem ellenkezett, de a világbajnokság hajtásából kiindulva tudtuk, hogy nem sok időnk lesz egymásra.
Felvittem a cuccainkat Sara szobájába és letettem az egyszemélyes ágy mellé, amely láttán fantáziám szárnyra kapott. Magam elé képzeltem, ahogy összefonódva, meztelenül fekszünk rajta, de gyorsan próbáltam kiűzni fejemből ezeket a képeket. Míg itt vagyunk, semmi ilyen nem fog történni.
Ez volt az első alkalom, hogy a látogatásunk nem csupán egy napra szólt, a kialakuló helyzet miatt próbáltam egész nap visszafogni magam, csak akkor csókoltam meg hosszabban, akkor kalandoztak kezeim merészebb tájakra, mikor Goya és Irene nem voltak a szobában. Sara nyilván tudta, hogy miért vagyok ilyen és nemes egyszerűséggel kinevetett. A szemében játszó huncut csillogásból tudtam, hogy nem fogja megkönnyíteni a dolgom.
Vacsora után segítettem leszedni az asztalt és kivittem a tányérokat a konyhába. Sara mosogatni kezdett, úgyhogy magamra vállaltam a törölgetést. Irene és Goya hangja behallatszott a nappaliból, mi azonban csendben dolgoztunk. Mikor az utolsó tányért is beraktam a szekrénybe, Sara megállt előttem és átölelte a nyakam.
- Csókolj meg - suttogta.
Elmosolyodtam nyílt kijelentésén, aztán megtettem, amit kért. Próbáltam minél finomabban csókolni, de neki más elképzelései voltak. Vadul a hajamba túrt, nyelve rátalált az enyémre, miközben finoman harapdálta ajkamat.
- Azt akarom, hogy olyan legyél, mint otthon - susogta, mikor elszakadtunk egymástól. - Ne fogd vissza magad, csak azért, mert itt van a családom.
Lehajoltam, belecsókoltam a nyakába, majd végigpusziltam válla vonalát. Imádtam a bőre édes ízét, imádtam az illatát, ezt a tiszta Sara illatot.
- Ne kérd tőlem, hogy támadjalak le a nappali közepén.
- Nem is ezt mondom - nevette el magát. - Anya tudja, hogy két és fél éve együtt vagyunk, nem most jött le a falvédőről. Semmi kifogása nem lesz az ellen, ha végre megcsókolsz rendesen és úgy viselkedünk, mint akik szeretik egymást - mosolygott rám, aztán kihúzott a konyhából.
Leültem a kanapéra, vártam, hogy Sara is elhelyezkedjen mellettem, de ő úgy döntött, ma mindenképpen megtöri az ellenállásomat és az ölembe ült. Mikor átöleltem a derekát, nekidőlt a mellkasomnak és bár nem láttam az arcát, tudtam, hogy ajkán győzedelmes mosoly ragyog. Goyának rengeteg kérdése volt az esküvővel kapcsolatban, sokáig beszélgettünk.
Azon kaptam magam, hogy apró köröket rajzolok Sara derekára, mire ő hátrafordult és egy puszit lehelt az arcomra. Elkaptam Goya pillantását, ahogy mosolyogva figyelt bennünket és rá kellett jönnöm, hogy igaza volt Sarának.
A szobája ajtaja épp, hogy becsukódott mögöttünk, de ő ajkait már az enyémre szorította. Tudtam, hogy mit tervez és nevetve toltam el magamtól.
- Nem, Sara - ráztam meg a fejem. - Ha akarod, megcsókollak bárki előtt, de nem fogok veled szeretkezni, mikor Irene itt alszik a mellettünk lévő szobában, anyukád meg eggyel arrébb.
- Szende szűz - nyújtotta ki a nyelvét, aztán ügyet sem vetve rám, vetkőzni kezdett.
Kínlódva figyeltem, ahogy sorra tűnnek el róla a takaró anyagok, végül csupán fehérneműben állt előttem. Azt hittem, ezzel végzett, de tévedtem. Előhalászta a mezemet a bőröndből, a melltartója kapcsához nyúlt és elképesztő lassúsággal vette le. Ajkamba harapva figyeltem, ahogy az ismerős domborulatok előtűnnek, aztán újra elvesznek a pizsamája alatt.
Túlságosan is ugyanazt akartam, mint ő és tisztában is volt vele. Ahogy azzal is, hogy nem az a típus vagyok, aki a szülei házában teperi le, ezért húzta kicsit az agyam, de a mesterkedése túlságosan jól sikerült. Végignézett rajtam, szemei csak egy pillanattal időztek tovább a nadrágom elején, de neki ennyi is elég volt és győztes mosollyal feküdt be az ágyba. Kissé dühösen feküdtem le mellé, erősen markoltam meg a derekát és szorosan magamhoz húztam, hogy érezze csábítása eredményét.
- Miért csinálod ezt velem? - suttogtam a hajába. - Miért akarod ennyire? Tudod, hogy én is szeretném, de itt nem fogom megtenni.
Válasz helyett nyakamra szorította forró ajkát, mire tehetetlenül fordultam a hátamra, kibontakozva öleléséből. A plafont nézve próbáltam lehiggadni, kevés sikerrel. A keskeny ágyon muszáj volt szorosan összebújnunk, így a testem minden pontja bizsergett, még többet akarva. A szemeim előtt képek villantak fel, amik nem segítettek az alhasamban lévő görcs feloldásán. Percekig feküdtünk néma csendben, tudtam, hogy ő sem tud aludni. Két lehetőségünk volt és egyértelmű volt, hogy melyiket fogom választani.
Egy sóhajjal megadtam magam és felé gördültem. Láttam, hogy felcsillannak a szemei, de még mielőtt megszólalhatott volna, megcsókoltam. Ujjai már a hajamban kalandoztam, lábait a csípőm köré kulcsolva vont még közelebb magához. Az elfojtott vágyak hirtelen robbantak ki belőlük, tudtuk, hogy ezt most gyors és vad lesz. Leszedtem róla a mezt, ajkam végighúztam a bőrén, egyszerre haraptam és csókoltam, miközben ő már a boxeremet rángatta le rólam. Borzasztóan szerettem volna egyből összeilleszteni testünket, de józan eszem azt súgta, hogy ne siessem el. Egyikünk sem vágyott most hosszas bevezetésre, de perceken keresztül csak simogattuk és csókoltuk egymást. Mikor már mindketten készen álltunk, megemelte a csípőjét, így testünk összeforrt.
Egyre vadabbul szerettük egymást, csípőm mozgása gyorsan űzött mindkettőnket a végső robbanás felé. Mellei minden egyes mozdulatnál a mellkasomat súrolták, puszikkal lepte be vállamat, néha pedig megharapott, hogy elfojtsa nyögéseit. Ahogy közeledtünk a csúcshoz, úgy lettünk akaratlanul is egyre hangosabbak.
- Ssh! - ajkam az övére tapasztottam, hogy tompítsam sóhajainkat, miközben szinte teljesen leálltam a mozgással, édes kínokat okozva magunknak.
- Iker - könyörgött hangtalanul.
Finoman fogaim közé vettem alsó ajkát, fordítottam a helyzetünkön, engedtem, hogy ő irányítson. Szorosan átöleltem a hátát, elszakadtam ajkaitól és áttértem a kulcscsontjára, de mielőtt még lentebbi tájakra tévedtem volna, visszahúzta magához az arcom és megcsókolt, ezzel egy időben éreztem, hogy teste megfeszül, majd remegés futott végig rajta. Magamra szorítottam a csípőjét, pár pillanat múlva én is megtapasztalhattam a semmihez sem fogható érzést.
Egy reszketeg sóhaj kíséretében mellém gördült, mosolyogva simított végig az arcomon.
- Ne mondj semmit! - nevettem el magam halkan, miközben magunkra húztam a takarót.

Reggel óvatosan kimásztam Sara mellől és vigyorogva néztem végig meztelen testén. A haja kócos volt, az ajka a szokásosnál is pirosabb, a kulcscsontján a halvány, de észrevehető karcolásokat nyilvánvalóan a borostám okozta. Leguggoltam mellé, hogy szemügyre vegyem a melle alatti harapásnyomnak tűnő foltot, mikor megmozdult és kinyitotta szemeit. Végignézett ruha nélküli alakomon, aztán lassan mosolyra húzta a száját.
- Még nem öltöztél fel? Mi lesz, ha bejön valaki és meglát minket így? - kérdezte kedvesen gúnyolódva.
- Tegnap éjszaka megváltozott a véleményem. Meggyőző tudsz lenni, ha akarsz.
Megállt mellettem és ő is szemügyre vette a foltokat, aztán a tükrön keresztül rám vigyorgott.
- Úgy tűnik, mindent megtettünk, hogy halkak legyünk - fordult szembe velem, végigsimított a vállamon, melyen ott voltak esti szenvedélyének nyomai.
- Anya? - kérdezte Sara, mikor a konyhában csak Irene-t találtuk.
- Vásárol - kortyolt bele a kávéjába.
- Mióta kávézol? - vonta össze a szemöldökét Sara.
- Ha a mai éjszakát is úgy tervezitek tölteni, mint a tegnapit, szóljatok és lejövök a kanapéra aludni. Vékonyak a falak - vigyorodott el.
Összenéztünk Sarával egy pillanatra, aztán én zavartan elfordultam, ő azonban kihívóan nézett húgára.
- Valami gond van?
- Nem, nincs ezzel semmi baj, felnőttek vagytok - Irene láthatóan élvezte a dolgot, én azonban szerettem volna, ha ejtjük a témát.
- Aludj nyugodtan a szobádban ma este - mondtam, mire Sara döbbenten pillantott rám.
- Csak hülyéskedünk, Iker! Mikor két éve hazaestem decemberben, semmire sem vágytam, csak hogy kisírhassam magam és elfelejtsem az aznap estét, de te akkor sokkal hangosabb voltál, mint mi tegnap éjszaka - nevetett Irene-re, aztán egy puszit nyomott testvére arcára és el volt intézve az apró vita.
Mosolyogva fordult felém, de mikor meglátta, milyen feszült vagyok, elkomorodott. Tudtam, hogy arról beszélt, mikor majdnem a szakításig összevesztünk és fájt hallani, hogy ennyire megbántottam. Mégsem emiatt szorítottam ökölbe a kezem, nem emiatt feszült meg a testem összes izma. Szó nélkül sarkon fordultam és visszamentem Sara szobájába.
- Iker, ne haragudj, sajnálom, nem úgy értettem - jött utánam Sara és becsukta maga mögött az ajtót.
A földön még ott hevertek az éjszaka egymásról eltávolított ruhadarabok, de most egy pillantásra sem méltattam őket. Becsapva éreztem magam, mint akit kihasználtak, a düh lassan áradt szét a testemben.
- Szólhattál volna, hogy azért volt az egész, mert vissza akartál vágni - kezdtem fojtott hangon, de tudtam, hogy nem fogom tudni halkan végigmondani.
- Mi van? - kérdezte apró mosollyal, de az is gyorsan eltűnt, mikor belenézett megbántottságtól csillogó szemeimbe.
- Igazán jólesik, hogy csak azért feküdtél le velem, mert vissza akartál adni egy álmatlan éjszakát a testvérednek. Mondhattad volna hamarabb is, akkor nem kérem, hogy halkabb legyél.
Arcára kiült a döbbentet, majd gyorsan felváltotta a kétségbeesés.
- Nem, hát persze, hogy nem! Iker, úgy néztem én ki, mint akinek az a célja? És különben sem lefeküdtem veled, azt a tinilányok csinálják a pasijukkal, akit alig pár hónapja ismernek...
- Jó, hogy a szavak jelentésén vitatkozunk - szúrtam közbe cinikusan.
- Hallgass végig, kérlek - suttogta.
- Mi másért akartál volna ennyire elcsábítani? Tudtad, hogy mit kell csinálnod, hogy ne álljak ellen - böktem idegesen a földön heverő mezre és a falatnyi selyemből álló bugyijára.
- Mert azt akarom, hogy ezt a házat ugyanúgy az otthonodnak tekintsd, ahol nem kell visszafognod magad. És tegnap alig csókoltál meg, mikor este simogatni kezdtél, már tudtam, hogy nem fogok tudni úgy aludni, hogy te félmeztelenül fekszel mellettem - pirult el. - Eszembe se jutott Irene, mikor feljöttünk. Ma reggel is csak azért hoztam fel azt az éjszakát, mert láttam, hogy zavarban vagy és ismerem a húgom, nem mindig veszi észre, hol a határ. Azt akartam, hogy szálljon le rólad. Fogalmam sem volt, hogy ezt a következtetést fogod levonni.
Sóhajtva félrenéztem, mire bizonytalanul közelebb lépett hozzám. Keze felcsúszott a karomon, végigsimított a vállamon, végül megállapodott az arcomon.
- Soha nem használnálak ki, főleg nem ezért.
Lehunyt szemekkel vettem néhány mély levegőt, éreztem, ahogy csökken a feszültség a testemben. Lassabban és bizonytalanabbul, mint szoktam, de átöleltem a derekát, mire érezhetően felengedett és fejét a mellkasomra hajtotta.
- Sajnálom. Hülye voltam, át kellett volna gondolnom, hogy másképp is lehet értelmezni - kért bocsánatot.
Puszit nyomtam a homlokára és rámosolyogtam, de ő zavartan lehajtotta a fejét.
- Na, most mi történt? - emeltem fel az állát.
- Semmi, semmi - motyogta, de pirosló arca másról árulkodott.
- Ez a semmi szép színt varázsolt neked.
- Ez annyira... Nem szoktunk erről beszélni, legalábbis nyíltan nem és...
- Ezek után még kíváncsibbá tettél - fontam össze mosolyogva karom a mellkasom előtt.
- Szóval... Tudom, vagyis inkább sejtem, hogy a testem rád milyen hatással van. Mármint te férfi vagy és... - egyre szélesedő mosollyal hallgattam zavart dadogását. - És jólesik, hogy így reagálsz meg minden. Ez fordítva is így van, én is hasonlóképpen gondolom rólad - arca már egészen piros volt, még csak véletlenül sem nézett rám, inkább a mellkasomat tüntette ki figyelmével. - Azt akarom, hogy tudd, én soha nem használnám fel. Azért csinálom, mert remélem, hogy élvezed és az önbecsülésemnek is jót tesz, amiket mondasz, de ez csak... Ha akarok valamit, azt megbeszélem veled és nem így szerzem meg - hadarta. - Nem segítenél? - kérdezte végül, mert látta, hogy remekül szórakozom.
- Sara - mondtam lágyan. - Azt, hogy hogyan reagálok rád, ne most beszéljük meg, mert nagyon hosszú lenne, legyen elég annyi, hogy tökéletes vagy. Tudom, hogy mit akarsz mondani, de eddig is tudtam, hogy te nem ilyen vagy. Azt is tudom, hogy az éjszaka ugyanannyit jelentett neked, mint nekem. Nem akartam kiabálni veled. Azt pedig, hogy te mit gondolsz rólam... Kicsit bővebben is kifejthetnéd - kacsintottam rá, mire felnevetett és lábujjhegyre állt, hogy meg tudjon csókolni.

Az egész napot együtt töltöttük a családjával, nyoma sem volt köztünk a reggeli feszültségnek. 
- Mikor lesz kész a ruhád? - kérdezte Irene.
- Hát, még az EB előtt elmegyek egy próbára, utána már csak el kell hozni az esküvőre.
Mindhármójuk arcán valami különleges kifejezés ült, mikor a ruháról beszéltek, tudtam, hogy különleges lesz.
- Iker, ha meglátod, tuti te is elsírod magad. Fantasztikusan néz ki benne - mosolygott rám Irene.
- Mint mindenben - nyomtam egy puszit Sara hajába. - De már annyit beszéltetek róla, hogy tényleg kíváncsi vagyok.
Mikor megszólalt Goya telefonja, csak egy pillanatra kaptuk oda a fejünket, aztán visszatértünk az eredeti témához. Azonban Goya elsápadt, felpattant és gyorsan kiment, miközben némán hallgatta a vonal túlsó végén beszélő valakit. A két lány ijedten nézett össze, azonnal tudtuk, hogy történt valami.
Percekkel később jött vissza, tekintete párás volt a könnyektől. Irene és Sara is odasietett hozzá, kérdőn néztek össze. Nem tudtam, mi történt pontosan, de éreztem, hogy most nem kellek ide.
- Felhívom Sergiot - pattantam fel, de Sara a karom után kapott.
- Maradj itt - könyörgött.
- Sara, ez családi ügy, nem akarok....
- Pontosan azért maradj itt. Mondtam már, hogy a családhoz tartozol - suttogta halkan, hogy csak én halljam. - Kérlek maradj, szükségem van rád.
Sóhajtva bólintottam és engedtem, hogy a karjaim közzé fúrja magát. 
- Tényleg jobb, ha itt maradsz Iker, mert téged is érinteni fog a dolog - bólintott Goya. - A kórházból hívtak, most vitték be a nagyapátokat. Eddig is beteg volt, de ma rosszabbra fordult az állapota. Az orvosok megtesznek mindent, ha lehet, hazaengedik az utolsó... - csuklott el a hangja. - Egy-két hónapra - suttogta végül.
Mikor felfogtam, mit jelentenek a szavai, szomorúan hunytam le a szemem és még szorosabban húztam magamhoz Sarát, éreztem, ahogy elgyengül. Sokszor találkoztam Sara nagyapjával, tudtam, milyen erős szálak fűzik őt össze az unokájával. Azt is tudtam, hogy cukorbeteg, de legutóbbi találkozásunk alkalmával még teljesen rendben volt. Bár már közelebb volt a nyolcvanhoz, mint a hetvenhez, mégis mindig vidám volt, imádta a kertjét. Tudtuk, hogy össze fogja törni, ha nem mehet ki többé a házból.
Vártam, hogy Sara kisírja magát, hogy egy kicsit könnyebb legyen a teher, de mikor a szemébe néztem, nem láttam könnyeket. Erősnek akart látszani. 
Megértettem, miért mondta Goya, hogy maradjak, hiszen az esküvő a jövő hónapban lesz. Egyelőre nem akartam erről beszélni, ezt a döntést nem nekem kellett meghoznom.
Hosszú percekig álltunk csendben, mindenki elmerült a gondolataiban. Végül Sara kissé elhúzódott és felnézett rám.
- Elmegyünk sétálni?
Bólintottam, mire felszaladt, hogy kicsit rendbe szedje magát. Egymást átölelve, céltalanul mászkáltunk a városban, míg végül ránk sötétedett. Egy csendes étteremben megvacsoráztunk, de egyikünknek sem volt kedve tovább menni. Éreztük, hogy most jött el az ideje, hogy szóba hozzuk az esküvő témáját.
- Sara - simítottam végig a kézfején. - Én ezt nem dönthetem el.
- Olyan.. nehéz. Ha azt mondom, hogy tartsuk meg, akkor ő nem lehet ott, vagy azért, mert nem tud eljönni, vagy mert már... - hallgatott el elcsukló hanggal. - Ha azt mondom, hogy ne most tartsuk meg, akkor kárba megy minden munka és nem akarlak megbántani ezzel. Tudom, hogy mennyire várod...
- Kérlek Sara, most ne rám gondolj - mondtam. - Most nem én vagyok a fontos. Ha úgy érzed, hogy tudunk örülni akkor is, ha ő valamilyen okból nem lesz ott, akkor ne töröljük. De nem akarom, hogy szomorú légy aznap. Inkább várjunk, ha úgy érzed, az a helyes.
- Nem tudom, Iker - nyögött fel. - Annyira vártam már, de tudom, hogy mindig oda fogok nézni, ahol neki kéne ülnie. Ő mindig ott volt nekem, ha szükségem volt rám és nem szeretném, ha úgy tartanánk meg, hogy ő közben otthon fekszik az ágyban. Vagy ha már nem... ha már nem élne, akkor is úgy érezném, hogy nem ünnepelhetek úgy, hogy ő nincs köztünk. De ha lemondom, akkor tudom, hogy mérges lesz rám, mert miatta van ez az egész és neki az a fontos, hogy boldog legyek.
Vett egy mély levegőt, egy pillanatra félrenézett, látszott rajta, hogy eldöntötte.
- Ne most legyen - suttogta végül.
Átöleltem a nyakát és hosszú puszit nyomtam a homlokára. Éreztem, hogy ez a jó döntés.
- Ne haragudj rám - mondta halkan, de megráztam a fejem, mielőtt tovább mondhatta volna.
- Eszembe sincs. Nyilván szomorú vagyok, hiszen vártam már, de te is így vagy ezzel. Sara, ez volt a helyes döntés, én is így gondoltam.
- Menjünk haza - kérte.
Belépve a házba Goya és Irene is kérdőn nézett Sarára, tőle várták a választ, de ő segítségkérő pillantást vetett rám.
- Nem most lesz az esküvő - mondtam ki.
Nem válaszoltak, hagyták, hogy felmenjünk és rendbe szedjük a gondolatainkat. Sara csendben tett-vett, végül bement a fürdőszobába és csak hosszú idő után jött ki. Látszott rajta, hogy nagyon tartani akarja magát, de elkaptam egy-egy pillanatot, mikor maga elé meredve bámult, aztán gyorsan kipislogta könnyeit.
Este mindkét karommal szorosan átöleltem, mindkettőnknek szüksége volt a másik közelségére.
- Szeretlek - suttogtam és megpusziltam az arcát.
- Én is szeretlek - fordította oldalra fejét egy rövid csók erejéig.
Így aludtunk el, összeölelkezve, de mikor az éjszaka közepén felébredtem, Sara az ágy szélén feküdt, testét rázta a zokogás. Csendesen mögé gördültem és újra a karjaimba vontam, mire felém fordult és arcát a mellkasomba temette. Nem mondtam semmit, csak csendben simogattam a hátát, hagytam, hogy kisírja magát.
Hosszú percek múlva csitult egy kicsit teste remegése, már nem kapkodta annyira a levegőt.
- Itt vagyok, Sara. Segítek - töröltem le könnyeit.
- Mindig ott volt nekem, mikor kicsi voltam. Emlékszem, mikor szüretelni kellett, maga mellé ültetett a traktorban, kivitt a kertjébe és mindig én szedhettem le az első fürtöt. Olyan nehéz elfogadni, hogy csak pár hónapja maradt. És az esküvő - csuklott el a hangja. - Annyiszor elképzeltem már, ahogy meglátsz a ruhámban és átölelsz, ahogy a fülembe suttogsz, ahogy kimondod az igent... - remegett meg újra.
Kinyitottam a számat, hogy válaszoljak, de ő gyorsabb volt és egyszerűen megcsókolt. Ez a csók most több volt, mint a vágynak a kifejezése, nem csak az ajkunk, de a lelkünk is találkozott. Szükségünk volt egymásra, ma mindketten összetörtünk egy kicsit és a gyógyulás csak így volt lehetséges. Egybeforrott ajkunk többet üzent most, mintha beszélgettünk volna.
Mikor elváltunk, láttam a szemén, hogy megnyugodott és egy halvány mosoly is feltűnt az arcán. Figyeltem, míg elalszik, vonásai lassan kisimultak. Ekkor egy lágy csókot nyomtam a homlokára, aztán hajába fúrtam a fejem és lassan én is elaludtam.

2013. augusztus 14., szerda

55. fejezet

Sziasztok! Most hozom a frisst, mert a hétvégén Eötvös kupa lesz, úgyhogy nem sok szabadidőm lesz és nem akartam késni vele. Nem sok mindent tudok mondani róla, csak annyit, hogy hosszú lett :) Remélem nektek tetszeni fog
Csanna


2012 május

Az eredmény már 0-3 volt, a meccsből már csak a hosszabbítás volt hátra. A kispad már talpon állt, hogy a végső sípszó után berohanhassanak a pályára ünnepelni. A szurkolóink, akik ide is követtek minket, hangosan énekeltek, elnyomva a náluk jóval nagyobb számú Bilbao drukkerek hangját.
Végül a bíró belefújt a sípjába, mi pedig önfeledt ünneplésbe kezdtünk. Három év után, két fordulóval a vége előtt megnyertük a bajnoki címet. A kesztyűimet feldobtam a nézők soraiba, aztán csatlakoztam a többiekhez, akik már összefonódva ugráltak és énekeltek.
Egy hosszú és fárasztó szezonon voltunk túl - pontosabban még van két meccs - de ez a pillanat mindent megért. Bárhová is néztem, mindenhol szélesen mosolygó csapattagokkal találtam szembe magam. Percekig ünnepeltük magunkat a pályán, aztán levonultunk az öltözőbe és ott folytattuk tovább. Cris működésbe hozta a hordozható magnóját, úgyhogy üvöltött a zene, miközben másodpercenként készültek a fotók, amelyek rövid időn belül valamelyik közösségi oldalra kerültek fel. Fél órán belül megérkezett a rengeteg pizza és pezsgő, elkezdődött az alkoholfogyasztás, ami várhatóan holnap estig fog eltartani. Sergio és Pepe kész koreográfiát dobtak össze, még a busz felé tartva sem hagyták abba a táncolást.
A repülőn sem fogtuk vissza magunkat, a szűk közlekedőfolyosó megtelt emberekkel, Cris szolgáltatta a zenét, mi pedig ütemre doboltunk az előttünk lévő ülés támláján. A portugál teli torokból üvöltötte a We are the champions-t, erős angol akcentussal és borzasztóan hamisan. Azt hiszi, tud énekelni, de ez nincs így, azonban vagyunk olyan kedvesek, hogy ezt nem mondjuk el neki, így jót tudunk nevetni rajta.
Sese ült le mellém, kezembe nyomott egy dobozt sört.
- Iker, hanyadik ez már neked? Ötödik? - kérdezte széles vigyorral az arcán, mire bólintottam. - Nem unod még?
- Nem - válaszoltam nevetve. - Csak nem irigykedsz? - húztam egy kicsit az agyát.
- Hagyj már a hülyeségeddel - röhögött fel, aztán a vállamra csapott és már ment is tovább, hogy a többieket is boldogítsa egy kicsit a jelenlétével.
Hazaérve már vártak minket a taxik, a klub gondoskodott róla, hogy ne üljünk így autóba. Mielőtt beszálltam volna az egyikbe, Cris gurult mellém a kocsijával és kettőt dudált.
- Hát te? - kérdeztem meglepve.
- Nem iszok. Tudod - nézett rám jelentőségteljesen, aztán intett, hogy üljek be. - Elviszlek, ugyanott lakunk.
Beszálltam mellé, majd lassan kigurult a parkolóból. Csendben figyeltem az esti Madrid fényeit, miközben agyam folyamatosa pörgött. Azon, amit mondott, hogy ő nem iszik. Mindenki ismerte a történetet. Aztán eszembe jutott a sajtó szokásos, év végi hülyesége, miszerint összevesztem vele, Mouval, satöbbi. Vége van a szezonnak, kell valami, amit egy egész nyáron keresztül tudnak boncolgatni.
- Cris - fordultam felé. - Te vagy a legjobb. Focistának és embernek egyaránt. Semmi bajom nincs veled, ne higgy ezeknek az idióta újságíróknak.
- Tudom - mosolyodott el, mire felvontam a szemöldököm. - Mármint hogy nem kell hinni nekik... - kezdte magyarázni a kissé félreérthető szót, de csak megráztam a fejem és felnevettem. - Iker! - lökött oldalba.
- Bocs - tettem fel a kezeimet, de még mindig vigyorogtam.
- Ezt már nem fogom tudni megmagyarázni. Mindegy, kösz. Tényleg - nézett rám elkomolyodva, mire csak bólintottam.
Tényleg így gondoltam. Cris példa minden ember számára, mégsem kapja meg azt a tiszteletet, amit megérdemelne.
- Üdvözlöm Saritát - mondta, mikor megállt a házunk előtt.
- Átadom. És kösz a fuvart - csuktam be halkan a kocsi ajtaját.
Halkan léptem be a házba, de felesleges volt az óvatoskodás, Sara a nappaliban várt. Mosolyogva ugrott a nyakamba és hosszasan megcsókolt. Szorosan átöleltem a derekát és még közelebb húztam magamhoz.
- Gratulálok! - susogta, mire újra összeillesztettem ajkainkat. - Nagyon büszke vagyok rád - csókolta végig állam vonalát.
- Hmm... - szorítottam arcom az övéhez, majd egy gyors mozdulattal az ölembe kaptam. - Menjünk aludni - indultam felfelé a lépcsőn.
Sara útközben is velem volt elfoglalva, ajka minden pontot bejárt, amit ebben a helyzetben el tudott érni. Finoman leraktam az ágyra, majd megpróbáltam lefejteni nyakamról kezeit, de ő továbbra is szorosan kapaszkodott belém.
- Sara, öt perc és itt vagyok - mosolyogtam rá, majd ajkam a homlokára szorítva ügyesen kicsúsztam öleléséből.
A fürdőszobában hideg vizet locsoltam arcomra, hogy kissé kitisztuljon a fejem az alkoholtól, aztán megmostam a fogam, magamra kaptam egy tiszta boxert és visszamentem a hálóba. Időközben Sara is átöltözött, de öltözékét a lehető legnagyobb jóindulattal sem tudtam volna pizsamának nevezni. Bár még csak május eleje volt, Madridban már most nagyon meleg volt, a hőmérséklet éjszaka sem csökkent húsz fok alá, úgyhogy Sara egy melltartó topra és bugyira cserélte a mezemet.
- Direkt csinálod? - kérdeztem mosolyogva, miközben elhelyezkedtem mellette.
- Hiányzol - bújt szorosan hozzám, válasz nélkül hagyva engem.
Összeráncolt szemöldökkel néztem rá.
- Hogy érted?
Elfojtva egy sóhajt állát a mellkasomra fektette, hogy a szemembe tudjon nézni.
- Alig látlak mostanában, szinte csak az éjszakákat töltjük együtt, akkor meg alszunk... - kezdte, de rögtön értettem, mire gondol.
A bajnokság hajrájában bejöttek a plusz edzések, reggel korán elmentem és szinte mindig este értem haza. Interjúk, fotózások, promóciós munkák, minden összejött az utóbbi pár napban.
- Kicsim - suttogtam. - Tudom. De két hét múlva vége a bajnokságnak, utána le se fogsz tudni vakarni magadról.
- Megfeledkeztél az EB-ről - motyogta.
- Most más lesz - simítottam végig az arcán. - Most találkozhatunk. És utána esküvő - emeltem fel a kezét és egy puszit leheltem a jegygyűrűjére. - Csak ezt a pár napot kell még kibírni.
Sóhajtva hajolt felém egy csókért, kezei lassan kúsztak fel az oldalamon, míg végül az arcomra simultak.
- Szeretlek! - súgta, ajkai még mindig az enyémhez simultak.
- Én is téged - fordultam az oldalamra, őt is magammal húzva.
Az órára pillantott, kissé elhúzta a száját.
- Elmúlt kettő, aludjunk. Holnap.. vagyis ma hosszú napod lesz.
- Nem, Sara. Addig, amíg valami bajod van, nem alszok. Beszéljük meg.
- Jól leszek, csak most egy kicsit besokalltam, hogy alig látlak, pedig elvileg együtt élünk. Most élvezd ki, hogy minden rólatok szól, ünnepeljétek a győzelmet, megérdemlitek.
- Te is tudod, hogy ez nem így működik.
- Tényleg nincs baj. Megszokhattam volna már, hogy a szezon vége mindig ennyire hajtós. De igazad van, már csak pár nap és utána több időnk lesz együtt. Ne beszéljünk most erről, fáradt leszel miattam.
Elhelyezkedett a karjaimban és tényleg úgy tűnt, nem akar több időt szánni erre. Én azonban nem voltam olyan biztos benne, hogy annyiban kéne hagynunk a témát. Tudtam, hogy a következő egy-két nap húzós lesz, de utána talán több időt fogunk tudni együtt tölteni. De a tudat, hogy pont arra nem jut időm, akire a leginkább kéne, aki a legfontosabb, elkeserített.
Reggel Sara mindent megtett, hogy elfelejtesse velem éjszakai szavait. Mivel nekem csak délre kellett mennem, akkor kezdődött a hivatalos program, az utolsó percig próbáltam elhúzni az indulást.
- Iker, menj már, elkésel - lökdösött nevetve az ajtó felé. - Hidd el, a tegnap este csak egy kirohanás volt, nem kell komolyan venni. Jól leszek. Menj, érezzétek jól magatokat, erre vártatok egész évben. És ne ess le a buszról, mikor felkötöd a zászlót a szoborra. Szükségem van még rád - mosolygott rám, szemében nyoma sem volt az éjszakai kétségbeesésnek.
Lábujjhegyre állt, hogy elbúcsúzzon, pusziját csókká nyújtottam, mikor átöleltem a derekát és magamhoz húztam.
- El fogsz kési - szakadt el tőlem nevetve, nekem pedig be kellett látnom, hogy lassan tényleg igaza lesz, úgyhogy egy utolsó lágy érintés után kiléptem az ajtón.
A hotelbe érve a többség már ott volt, pár perccel érkezésem után pedig teljes lett a létszám. Ez elvileg egy hivatalos ebéd volt, az elnökkel, Di Stefanoval és sok hivatalos személlyel, de szerencsére ezúttal eltekintettek a formaságoktól, az étkezés után gyorsan magunkra hagytak minket, hogy rendesen is ünnepelni kezdjünk. A hőség ellenére gyorsan előkerültek a magas alkoholtartalmú italok, de tudtuk, hogy muszáj mértéket tartanunk, hiszen a nagy fieszta még csak ezután jön.
Mikor a busz bekanyarodott a bejárat elé, már kifejezetten jó hangulatban voltunk. Birtokba vettük a nyitott tetőteret, aztán elindultunk a Cibeles felé. Lassan haladtunk, a tömeg körülöttünk egyre nőtt, amerre néztem, mindenhol fehérbe öltözött embereket láttam. A térhez közeledve egyre hangosabban szólt a zene, egyre inkább ki tudtunk venni a közvetítő izgatott hadarását. Mikor a busz befordult a térre, elállt a lélegzetünk. Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian álltak ott, ránk várva. Tudhattam volna, hogy erre kell számítanom, hiszen volt már részem ilyen ünneplésben, mégis meglepődtem. Több ezren, talán tízezren éltettek minket, együtt üvöltötték a nevünket a bemondóval, lengették a sálakat és a zene ütemére ugráltak.
A busz megállt, mi pedig leszálltunk, hogy közelebb kerülhessünk a szurkolóinkhoz, miközben a tér közepén álló szobrot körülvevő emelvény felé sétáltunk.
- Ikeeer! - kiabált Cris, karjával hadonászott, hogy menjek már.
Felsiettem a lépcsőn, aztán elvettem a kezembe nyomott zászlót és a szobor mögé léptem. Csapatkapitányként az én feladatom volt, hogy felkössem rá, magamon éreztem a többiek mosolygó pillantását, miközben rögzítettem az anyagot. Megtettem már ezt tavaly is, a Király kupa elnyerése után, de ez teljesen más érzés volt. Láttam már, amint Raúl, Hierro vagy Sanchís megteszi ugyanezt a mozdulatsort és most nekem jutott ez a megtiszteltetés. Felegyenesedve megcsókoltam a címert, majd a szurkolókra mutattam, megköszönve nekik támogatásukat. Záporoztak ránk az apró, fehér konfetti-szerűségek, alig láttam az embereket a rengeteg papír miatt, de így is tökéletes pillanat volt.
A szállodába visszaérve birtokba vettük a bárt és az itallapot. Hatalmas bor, pezsgő és rövidital választék volt, de mi most nem törődtünk azzal, hogy mit kéne inni, inkább a "Jó lesz?" "Persze, hozzad!" típust részesítettük előnyben. Egy idő után éreztem, hogy az alkohol kezd a fejembe szállni, úgyhogy visszafogtam magam. Nagyon régen voltam már igazán részeg és nem most akartam újra elővenni azt az oldalam. Huszonévesen még megmagyarázható volt, de a harmincegy felé közeledve már nem volt olyan vicces dolog.
- Iker, még egy kört? - kérdezte Arbe, de megráztam a fejem, hogy hagyjanak ki a rendelésből.
- Ne már Iker, engedd el magad egy kicsit - grimaszolt Sese.
- Hidd el, nem kell nekem több alkohol - nyugtattam meg nevetve, mert így is sikerült kicsit becsípnem.
Éjfél körül bontottunk tábort, hívtunk pár taxit, összedobtuk a mai fogyasztásra a pénzt, aztán mindenki hazaindult.
- Iker, kell egy fuvar? - lépett mellém Cris, csakúgy mint tegnap.
- Hagyd csak, inkább várok a taxira. Addig is tisztul a fejem.
- San Iker sokat ivott. Ezt meg kell jegyeznem, nem látok ilyet minden nap - vigyorgott rám.
- Ne hívj így! - hárítottam azonnal, reflexből, de csak annyit értem el, hogy még jobban szórakozott rajtam.
- Húsz év alatt igazán megszokhattad volna ezt a becenevet - lökött oldalba. - Na biztos ne vigyelek el? Hamarabb hazaérsz...
- Nem, kösz - ráztam meg a fejem, aztán búcsúzóul kezet fogtam vele.
Pár perc múlva megjöttek a taxik, beültem Sese és Ricky mellé, hogy hazavitessem magam.
- Fizesd ki - nyomtam pár papírpénzt Sergio kezébe, tudva, hogy őt rakják ki legkésőbb.
Sara megint ébren várt, úgyhogy mosolyogva húztam magamhoz egy csókra, de ő nevetve tért ki előlem. Meglepve néztem rá, nem emlékeztem, hogy valaha is visszautasított volna.
- Menj, fürödj le először - tolt a lépcső felé. - És moss fogat! Kétszer - lökött meg finoman.
- Miért? - kérdeztem értetlenül.
- Piaszagod van. Na, menj már! - intett a fürdő felé nevetve.
- Most tényleg nem csókolsz meg? - indultam vissza hozzá és újra a karjaimba vontam.
- Nem - rázta a fejét, remekül szórakozott rajtam.
Kezeimet lecsúsztattam derekáról a fenekére, minden meggyőzőerőmet latba vetve hajoltam közelebb hozzá, de ő finoman eltolt magától.
- Iker, menj! - mondta mosolyogva, de nagyon határozottan.
Továbbra sem engedtem el, mire félredöntötte a fejét és összehúzott szemekkel meredt rám.
- Mehetsz a lentibe is, akkor hamarabb kész leszel - bújt ki az ölelésemből és a fürdő felé kezdett terelni.
- Nem csatlakozol? - kérdeztem mosolyogva, mikor már az ajtóban álltunk.
- Mindketten jobban járunk, ha most nemet mondok.
Finoman, mégis ellentmondást nem tűrve utasított vissza, úgyhogy behúztam magam után az ajtót és ledobáltam magamról a ruhákat. Hideg vizet engedtem magamra, ami gyorsan kitisztította a fejem és rájöttem, hogy milyen hülyén viselkedtem. Fejem a zuhanyfülke oldalának döntöttem, testemre libabőröket rajzolt a víz, de abban a pillanatban nem foglalkoztam azzal, hogy fázok.
Hosszú percek után léptem ki a zuhany alól, magam köré tekertem egy törülközőt, majd megfogadva Sara tanácsát, többször is fogat mostam. Kilépve a nappaliba Sara nem volt sehol, úgyhogy a szobánk felé vettem az irányt. Mosolyogva fordult felém, mikor beléptem, én azonban szégyenkezve hajtottam le a fejem. Elém lépett és hajamba túrva húzta magához az arcom, hogy meg tudjon csókolni.
- Így már sokkal jobb - mosolygott rám az ajkába harapva.
- Ne haragudj - öleltem magamhoz és arcom a hajába fúrtam.
- Nincs baj - simított végig a hátamon. - Iker, emiatt ne szégyenkezz. Felnőtt férfi vagy, aki megnyerte a bajnoki címet a csapatával, persze, hogy az ünnepléshez hozzátartozik az alkohol is - susogta lágyan.
- Nem, nem érted. Én nem vagyok ilyen. Nem akartam ezt tenni veled.
- Nem csináltál semmi rosszat - nyomott egy puszit a mellkasomra, aztán mosolyogva a szemembe nézett. - Ne emészd magad, jó?
- Nem fordul elő többet - mondtam, inkább csak magamnak, aztán halvány mosolyt varázsoltam az arcomra és az ágy felé kezdtem el húzni.
×××
Egy héttel a bajnokság vége után újra visszaállt minden a normális kerékvágásba. Sara dolgozott, de lényegesen több időt tudtunk együtt tölteni, mint a szezon hajrájában. Bármennyire is állította, hogy az a bizonyos éjszaka csak egy érzelemkitörés volt, látszott rajta, hogy most sokkal nyugodtabb.
- Figyelj - huppant le mellém két színmintával a kezében. - Segíts választani, milyen szalag legyen a székszoknyán?
- Az mi is pontosan? - villantottam fel egy féloldalas mosolyt, mire elnevette magát.
- Tudod, az esküvőkön szokott lenni a székeken.. - kezdte magyarázni, míg meg nem értettem.
Azt már korábban eldöntöttük, hogy a fehér mellett a bézs különböző árnyalatait használjuk a díszítéshez, de megdöbbenten, hogy egy színen belül mennyi árnyalat lehet.
- Biztos, hogy az én véleményem kell ide? - túrtam bele a hajamba tanácstalanul.
- Igen. Tudom, hogy az a nap nagy részben a menyasszonyról szól, de azt szeretném, ha neked is tökéletes lenne - magyarázta.
- Hidd el Sara, az lesz. És nem azon fog múlni, hogy milyen szalag van a székre kötve - nevettem el magam. - De ha ez megnyugtat... Legyen ez - mutattam a sötétebbik árnyalatra, mire vidáman puszit nyomott az arcomra és felkapta a telefonját, hogy megrendelje az anyagot.
- Ne tervezz programot holnapra - mondta még gyorsan, mielőtt újra belemerült volna a szervezésbe.
Imádtam figyelni, ahogy pörög az esküvő miatt, ilyenkor újra egy tini volt, aki alig várja élete nagy napját. Próbáltam annyit segíteni neki, amennyit csak tudtam, de mindketten beláttuk, hogy ez a munka inkább neki való, én inkább csak jóváhagytam a döntéseit.
- Mit csinálunk holnap? - kérdeztem, mikor letette.
- Megünnepeljük a szülinapodat - mosolygott rám, aztán már hívta is a következő embert.
- Mondtam, hogy nem kell nagy dolog - kezdtem, de ő csak rám villantott egy gyors mosolyt, aztán újra füléhez emelte a telefont.

Másnap reggel Sara puha csókjaira keltem, még ki se nyitottam a szemeimet, ajkai már az enyémen időztek.
- Boldog születésnapot! - susogta,  éreztem, hogy mosolyog.
- Köszönöm - lestem ki a szempilláim alól egy pillanatra.
- Álmos vagy? - kérdezte nevetve, mikor látta, hogy nem tervezek felkelni egy ideig.
- Igen - húztam vissza magam mellé, de ő már teljesen fel volt pörögve.
- Tudod - kezdte lassan, azzal a tipikus hangsúllyal, amiből tudtam, hogy jól szórakozik - nagyon vártam már ezt a napot.
Felhúztam a szemöldököm, de a szemeim még mindig csukva voltak.
- Elvileg harminc év felett kezdenek el igazán jól kinézni a férfiak. Úgyhogy húzz bele - csókolt a nyakamba, mire nevetve fordítottam magam alá.
- Honnan szeded ezeket? - kérdeztem.
- Jobb, ha nem tudod - vigyorgott rám, aztán megcsókolt, ezúttal rendesen.
- Akkor most jobban tetszem neked, mint huszonnyolc évesen? - kérdeztem kíváncsian, de ő nevetve csúszott ki alólam.
- Ez övön aluli volt, ilyet nem ér kérdezni - tért ki a válasz elől, de szemei csillogásából tudtam, hogy élvezi a dolgot.
- Te kezdted - mutattam rá, aztán én is felkeltem. - Szóval, hova megyünk?
- Majd megtudod - vágta rá kapásból. - Siess, mert tízre várnak minket.
Másfél óra múlva Sara lekanyarodott a főútról, az arcán lévő izgatottságból rájöttem, hogy közel vagyunk. Madridban voltunk, de sose jártam még a városnak ezen a részén. Kíváncsian próbáltam elkapni valamit, amiből rájöhetek, hova megyünk, végül megláttam egy táblát, amin ez állt: Delfinárium.
Elvigyorodtam, mert már tudtam, mit kapok ajándékba és kifejezetten tetszett az ötlet. Még hónapokkal ezelőtt került szóba az úszás a delfinekkel, neki már volt benne része és áradozott róla. Ezek szerint emlékezett rá és megszervezte, hogy én is megtapasztalhassam. Tenyerem a sebváltón lévő kezére simítottam és megszorítottam, mire gyorsan rám pillantott és elmosolyodott.
Percekkel később már egy Diego nevű srác vezetett minket a medencéhez, amiben már ott volt a delfin.
- Ő itt Maia, nőstény és három éves.
Elmondta, hogy mire kell odafigyelni, aztán adott mindkettőnknek egy búvárruha-szerűséget és mehettünk. Eleinte kissé félve közelítettem felé, de Maia elképesztően barátságos volt és mindenre kapható. Elbűvölt, ahogy ez a méltóságteljes állat mindent megtett, hogy a kedvemben járjon, szája vonala miatt úgy tűnt, folyamatosan mosolyog. Sara kissé félrehúzódva figyelte, ahogy a delfinnel játszom, hagyta, hadd élvezzem ki az egy órát. Mikor Diego szólt, hogy vége van, Sara megállt mellettem, egyik oldalról ő, a másikról Maia puszilt meg, mire elnevettem magam.
- Két ilyen szép nővel - öleltem át Sara derekát, miközben lassan sétáltunk a medence széle felé. - Most már értem, miről beszéltél, ez fantasztikus volt. Köszönöm - mosolyogtam rá.
- Igazán nincs mit - karolt belém, aztán elköszöntünk Maiatól és Diegotól is.
- Tudod mit? Menjünk el ebédelni valahova. Farkaséhes vagyok.
- Ezen nem lepődök meg - nevetett fel. - Ha nem vigyázol, lesz egy statisztika arról is, hogy harminc év felett mennyit híznak a férfiak.
- Bolond vagy - karoltam át a nyakát. - De pont ezért szeretlek.

2013. augusztus 7., szerda

54. fejezet

Sziasztok! Nem tudok elég hálás lenni nektek, amiért megszavaztátok a második lehetőséget, elfogadtátok, hogy így megy tovább a történet. Most egyszerűen csak leülök a gép elé, írok két-három órát, - ebben benne van a keresgélés és minden más is :) - és egyszerűen megnyomom a közzététel gombot. Nem kell napokig görcsölni, hogy miről kéne írni. Sokkal jobban meg így. Szóval köszönöm :)
Csanna



2012 április

Abban a pillanatban senkinek nem jutott eszébe, hogy pár napja még boldogan ünnepeltük a Barcelona legyőzését. Kimondva, kimondatlanul, de ott lebegett előttünk, hogy ezzel a győzelemmel a bajnokságot nagy eséllyel megnyerjük. De ez most nem számított.
Most mindenki a Tizediket akarta. Ehhez azonban még túl kellett élnünk a szerencsejátékot, a tizenegyespárbajt. Egyik csapat sem akart így kiesni, közvetlenül a döntő kapujában. De 120 perc játék alatt nem sikerült dönteni, ezért maradt a büntető.
A Bayern kezdhetett, Alaba sétált a labdához. A háta mögött mindkét csapat összekapaszkodott, két óra játék után fáradtan, de elszántan meredtek maguk elé. Ránéztem a müncheni játékosra, aztán beálltam a gólvonalra. A bíró jelzése után jobbra mozdultam, Alaba azonban balra lőtte a labdát, 1-0.
Tőlünk Cris indult meg, hiszen az ő rúgása biztosnak tűnt. Neuer azonban érezte, hogy a jobb sarok felé kell menni, magabiztosan védte az erősen meglőtt labdát. Az egész csapat száját kétségbeesett nyögés hagyta el, Cris csalódottan sétált vissza a srácokhoz.
Túl kellett lépni rajta, már a következő rúgóra, Gomezre koncentráltam. Balra mentem, jobbra lőtt, az eredmény így már 2-0 volt. Egy pillanatig a földön maradtam, próbáltam kissé összeszedni magam, miközben már Kaka sétált elszántan a játékszerhez. Nagyon nagy szüksége volt az egész csapatnak egy kis reményre. Szinte ugyanoda rúgta, mint előtte Cris, Neuer pedig szinte ugyanazzal a mozdulattal ütötte ki. 
Meg kell fogni. Csak ez járt a fejemben. Ha most nem fogom meg, szinte lehetetlen lesz felállni. Kroos érdekes arckifejezéssel sétált felém, ami valamiért önbizalmat adott. Ezúttal balra vetődtem el, az ujjaim végével beleértem a labdába, ami így a kapu mellett suhant el. A közönség egy emberként üvöltött fel, én pedig egy pillanatra megkönnyebbültem, de csak egy másodpercig tartott az egész. Még nem lehetett lazítani.
Xabi volt a következő, még ennyi feszültség után is képes volt nyugalmat árasztani, ahogy megállt a labda előtt. Az ő rúgása szinte mindig biztos volt, ezúttal sem hibázott. A stadionban a hangulat elképesztő volt, a közönség másodpercekkel a sikeres büntető után már az én nevemet skandálta. Lahm következett, egy nem túl jó lövéssel, nem okozott annyi gondot, mint az előző, úgyhogy az eredmény maradt 2-1. 
Sese vált ki az összeölelkező srácok falából, övé volt a következő. Messziről futott neki, megemelte, túlságosan is. Valahol a nézőtéren kötött ki a labda, miközben mindenki a fejéhez kapott. Ha Schweinsteiger berúgja a következőt, vége, kiestünk. Megacélozva álltam a német játékos előtt. Ahogy tekintetünk találkozott láttam, hogy az ő szemében is lángol az akarat. Ugyanaz volt a célunk, ugyanazt akartuk, de egyikünk most elbukik. Ellőtte a labdát, én pedig abban a pillanatban tudtam, hogy vége. Rossz irányba mentem, kiestünk. Nem is éreztem a leérkezés fájdalmát, annál sokkal rosszabb volt az a kín, amit belül éreztem. Kiestünk. Most újra egy évet kell várnunk a nagy álomig.
A szemem sarkából láttam, hogy nem csak a Míster, de az edzői stáb nagy része és a srácok is mind térdre estek. A hálóba suhanó labda bennük is összetörte a reményt. Lassan felálltam, miközben Schweinsteiger elrohant mellettem, kihalászta a kapuból a labdát és rohant a társaihoz ünnepelni. Én is a csapatom felé vettem az irányt, de sokkal lassabban, az én lépteim lényegesen nehezebbek voltak. Mindenki nagyon el volt kenődve, de talán Sergio volt a legrosszabb állapotban. Mellé léptem és a vállára raktam a kezem, mire felnézett rám.
- Visszahoztál minket a meccsbe, San Iker. Én meg elszúrtam... - rázta a fejét kétségbeesetten.
- Serg - húztam fel, hogy egy magasságban legyünk. - Ne hibáztasd magad! Most nem jött össze, de tudom, hogy ha holnap kéne lőni, te elvállalnád és berúgnád. Nem sikerülhet mindig - öleltem meg egy pillanatra.
- Tudom. Kösz. Nagy voltál ma.
Elcseréltem a mezemet Neuerrel, aztán megtapsoltam az ellenfelet, elismerve, hogy ma ők voltak a jobbak, majd körbefordulva megköszöntem a közönségnek is, hogy az első pillanattól az utolsóig velünk voltak, hittek bennünk, támogattak minket.
Az öltözőben szokatlanul nagy volt a csend, mindenki a gondolataiba meredve próbálta megemészteni, hogy megint a cél kapujában buktunk el. Pár napja a Camp Nou öltözőjében még énekeltünk, hiszen a hét pontos előnyt négy meccsel a vége előtt nem lehet csak úgy elherdálni. De egy BL döntőt - és győzelmet - semmi sem pótolhat.
- Jól van, emberek! Megtettetek mindent - lépett be hozzánk Mourinho, hogy egy kis lelket öntsön belénk a sajtótájékoztató előtt.
×××
Hazaérve azt hittem, Sara már alszik, hiszen bőven elmúlt éjfél. A szobánkba belépve azonban ébren találtam, ahogy meglátott, felállt az ágyból és szorosan átölelt. Hosszú percekig álltunk így, míg végül megfogta a kezem és az ágyhoz húzott. Ledobáltam magamról a pólót és a nadrágot, aztán bebújtam mellé és a derekánál fogva magamhoz húztam. Arcom a nyakába temettem, mélyeket lélegezve szívtam magamba megnyugtató illatát. Éreztem, amint ujjai a hajamba kúsznak, lassan kezdett el játszani tincseimmel. Sokáig feküdtünk így szótlanul. Nem kérdezett semmit, várta, hogy én kezdjem el. Millió másik dolog mellett ezt imádtam benne annyira. Nem próbálta csókokkal vagy hasonló dolgokkal elvonni a figyelmem, nem kezdett el üres dolgokról fecsegni, hogy elterelje a témát, nem mondta, hogy "Nem a te hibád volt", akkor sem ha így gondolta, mert tudta, hogy ettől nem lesz jobb. Egyszerűen megvárta, hogy rendezzem a gondolataimat, hogy utána mindent elmondhassak neki. Percek, talán órák teltek el így, míg végül egy hosszú puszit nyomtam a nyakára és megszólaltam...

Mivel éjszaka sokáig beszélgettünk, már jócskán benne jártunk a délelőttben, mikor felébredtem. Mivel Sara még aludt, óvatosan kibontakoztam öleléséből és a konyha felé vettem az irányt, hogy valami könnyű reggelit keressek.
A gyümölcssaláta mellett döntöttem, már a nagyja kész volt, mikor hátulról körém fonódtak a karjai és egy pillanatra megéreztem puha ajkát, ahogy egy csókot lehel a lapockáim közötti területre, aztán szembe fordultam vele.
- Jó reggelt! - nézett fel rám mosolygósan. - Gyümölcssaláta? Imádom - állt lábujjhegyre, hogy adjon egy gyors csókot, aztán segített befejezni.
Szerettük ezeket a meccs utáni reggeleket, ilyenkor nem kellett kapkodni, volt időnk ráérősen megreggelizni és kiélvezni a közösen töltött perceket.
- Figyelj Iker, valamiről beszélnünk kellene - kezdte komolyan, mire felvontam a szemöldököm. Félrerakta a még csak félig elfogyasztott salátáját és a szemembe nézett. - Mennyire gondoltad komolyan az esküvőt, mikor erről beszéltünk?
Egy pillanatra megállt a kanál a kezemben, aztán én is leraktam a tálat és elé léptem.
- Úgy néztem ki, mint aki viccel?
- Nem, nem, csak... - túrt a hajába. - Már április közepe, sőt inkább vége van. A május még oké, a június teljes egészében kiesik az Európa bajnokság miatt, augusztusban neked már edzőtábor, lesz időnk megszervezni egy júliusi esküvőt?
- Hé, nyugi - simítottam ki haját az arcából. - Itt vagyok én is, segítek. Nem tűnik sok időnek, sőt, ha belegondolsz, hogy mennyi mindent kell elintéznünk, kifejezetten kevés, de összehozzuk. 
- Mi lesz itt, ha már csak napokkal leszünk előtte, ha már most ennyire görcsölök rajta? - temette arcát a mellkasomba egy hosszú pillanatra.
Egy fél óra múlva a kerti asztal mellett ültünk, mindkettőnk előtt papírok, kezünkben toll. Kérdőn néztünk egymásra.
- Hogy kell ezt elkezdeni? - tette fel Sara a kérdést, mire mindketten elnevettük magunkat.
- Nézzük, mit tudunk. Corral de Almaguerben lesz, júliusban és... azt hiszem ennyi - nevettem fel újra. - Azt hiszem, lesz dolgunk.
Elővettem a telefonom és kettőnk közé raktam, miközben megnyitottam a naptárat. 
- Kisváros, úgyhogy esküvő csak szombatonként van. Az EB-nek elsején van vége, az eredménytől függetlenül kell két-három nap a formaságokra. Hetedikén nem jó, mert következő nap lesz Andrés esküvője, szóval - mondtam volna tovább, de megakadtam és halkan elkáromkodtam magam. - Javié is akkor lesz. Az egyiket le kell mondani - húztam el a szám. - Szóval, maradt 14-e, 21-e és 28-a. Melyik napon szeretnél házassági évfordulót tartani?
Sara felkacagott és közelebb húzódott, hogy lássa a kijelzőt. 
- Legyen 14-e. Akkorra már lecsengett minden EB-vel kapcsolatos dolog és utána még el tudunk menni egy jó hosszú nászútra, mielőtt te elmennél edzőtáborba - nyomott egy puszit az arcomra. - Az kevesebb, mint két hónap... - sóhajtott kissé kétségbeesetten.
- Nyugi - simítottam végig a combján. - Templomi vagy szabadtéri legyen?
Meglepődtünk, hogy mennyi apró dolgot el kell intézni, lassan, kérdésről kérdésre haladtunk és egyre tisztábban el tudtuk képzelni a napot magunk előtt. Szabadtéri, kis számú vendégséggel, csak a család, a szűk baráti kör és a csapattársak. 
A következő pillanatban megszólalt a csengő, úgyhogy felálltam, hogy beengedjem Larát és Sesét. 
- Ember, hát ti mit műveltek? - lépett ki a kertbe Sergio, majd felkapott egy papírlapot és olvasni kezdte. - Július 14... csoki és gyümölcstorta... fotós... ruha... Mi ez? - nézett fel értetlenül, de közben Lara már Sara nyakába ugrott, ő megértette.
- Összeházasodtok? - kérdezte széles mosollyal, mire Sese szája kerek "o"-t formázva elnyílt és döbbenten meredt rám.
- Mi van? Komolyan? Nem is mondtad...
- Most kezdtük el szervezni - tártam szét a karom. 
Eközben Sara mellém lépett és jelentőségteljes pillantást vetett rám. Megértettem mit akar.
- Tulajdonképpen ezért hívtunk át titeket. Kéne egy kis segítség. Elég sokat gondolkoztunk, hogy kik legyenek a tanúk. Először persze Irene-re és Unaira gondoltunk, hiszen kézenfekvő, de végül másképp döntöttünk. Remélem ők is megértik - tettem hozzá kissé halkabban, mire felnevettek. 
- Szóval, Lara... Lennél a tanúm? - kérdezte Sara, mire a lány leesett állal nézett hol rám, hol Sarára, majd lassan elmosolyodott, egyre szélesebben.
- Ez komoly? - kérdezte.
Sara bólintott, mire a két lány újra megölelte egymást, én pedig felettük a még mindig kissé lesokkolt Sesére néztem és elvigyorodtam.
- Remélem, van rendes öltönyöd, mert te is rajta leszel a képeken - mondtam, mire a lehetséges, még jobban megdöbbent.
- Hogy én legyek a tanúd? - kérdezte.
- Először vőfélyre gondoltunk, de jobb lesz, ha most nem te leszek a középpontban - nevettem.
- Hát, kösz Iker. Tényleg - mosolyodott el ő is. - De miért? - tette fel a kérdést.
Sara is meghallotta, úgyhogy elhúzódott Larától és mellém lépett. Átöleltem a derekát és kettőnkre mutattam.
- Ezért. Mert nélkületek lehet, hogy sokkal később jövünk csak össze. Sergio tudta meg elsőnek, hogy szeretem Sarát és onnantól kezdve mindig segített. Lara ugyanezt tette Sarával. Csak akkor jöttünk erre rá, hogy mennyit segítettetek, mikor összejöttünk. Nem csak azért, mert "ügyködtetek" a háttérben, hanem mert segítettetek összeszedni magunkat, ha éppen padlón voltunk - magyaráztam.
- Most már elmondhatom, hogy végig ezért csináltuk - hülyéskedett Sese, mire Lara oldalba bökte, hogy viselkedjen egy kicsit.
- Köszönjük - fordult felénk hálásan, figyelmen kívül hagyva, hogy barátja továbbra is ontja magából a hülyeséget.
×××
Egy héttel később már sokkal biztosabban mondogattuk egymásnak, hogy kész leszünk, össze fogjuk tudni hozni a szűk határidő ellenére is. Hét napból hetet telefonáltunk végig, gyártottuk a meghívókat, jártuk az üzleteket, de már láttuk a fényt az alagút végén.
Sara leszaladt a lépcsőn, kezében a táskájával, menni készült.
- Ma megyek először ruhát keresni. Jössz velem? - kérdezte.
- Nem - nevettem el magam. - Tudod, a vőlegény nem láthatja az esküvőig... - kezdtem, de félbeszakított.
- Iker, ez régi hagyomány. Olyat szeretnék választani, ami neked is tetszik.
Mosolyogva öletem át a derekát és lágyan megcsókoltam.
- Sara, nekem mindenben tetszeni fogsz. Hidd el, nem kellek én oda, nem tudnék segíteni kiválasztani. Hadd legyen ez meglepetés nekem, jó? - mondtam.
Bólintott, ezúttal ő hajolt felém egy csókra, majd ellépett tőlem és indulni készült.
- Elvigyelek? - kérdeztem.
- Nem kell, anya, Irene, meg Lara is jön. Értem jönnek - a következő pillanatban csengettek, úgyhogy egy gyors puszi után elengedtem és visszamentem a nappaliba.
Megvártam, míg elmegy a kocsi, aztán leültem a laptop elé és elkezdtem kutatni a tökéletes nászutat. Sok ötletem volt, végül a Bahama-szigetek mellett döntöttem. Tudtam, milyen típusú szállást keresek, de még így is eltartott egy ideig, míg lefoglaltam a két személyes nászutas "vízi villát". Sara a ruhával lep meg, én pedig a nyaralással.
Már sötétedett, mikor hallottam, hogy hazaértek. Sarával együtt Lara is bejött, úgyhogy kissé visszafogottabban üdvözöltem. Fáradtnak tűnt, de boldognak, innen tudtam, hogy megtalálta a ruhát.
- Iker, te egy hatalmas mázlista vagy. Gyönyörű barátnőd van - mondta Lara mosolyogva.
- Tudom - öleltem át Sara derekát és szorosan magamhoz húztam.
- Megyek, untatom egy kicsit Sesét a mai nappal - intett mosolyogva, aztán kiengedte magát.
A következő pillanatban megfordítottam Sarát és rendesen is megcsókoltam. Mosolyogva harapdáltam ajkát, miközben lassan lépdeltünk befelé. Nevetve húzódott el tőlem, a szemembe nézett, majd újra összeillesztette ajkunkat, ezúttal sokkal lágyabban.
- Sikerült? - kérdeztem végül.
- Hát, nehéz nap volt - kezdte mosolyogva. - Millió ruhát felpróbáltam, szerintem kikészítettem a nőt. Volt rajtam A-vonalú, sellő fazonú, nagy, báli ruhához hasonlító, pántos, pánt nélküli, szív alakú dekoltázzsal, szerintem az összes típust felvettem.
- Ugye tudod, hogy ebből most semmit nem értettem? - kérdeztem mosolyogva, miközben az ölembe húztam.
- Szóval nehéz szülés volt, de megtaláltam - ragyogott fel az arca. - Annyira gyönyörű - mondta csillogó szemekkel. - Igazad volt, hogy nem jöttél, kíváncsi leszek az arcodra, mikor meglátsz benne - mosolygott rám.
- Már alig várom - simítottam végig az arcán, majd nyakán.
A haja fel volt tűzve, kiemelte arca finom vonásait, nyaka lágy ívét, vállai vonalát. A szeme csak úgy világított a lemenő nap fényében. Elmosolyodtam arra a gondolatra, hogy ez a csoda az én feleségem lesz, alig két hónap múlva,

2013. augusztus 2., péntek

53. fejezet

Hát, nem is tudom... :)


2011 november
Csalódottan huppantam le az öltözőben a padra. Lehet, hogy csak barátságos, tét nélküli meccs volt, de az angolok így is megvertek minket 1-0-ra. 
- Iker, ne lógasd már a fejed! 126-szoros válogatott vagy, pár nap múlva te leszel a csúcstartó - huppant le mellém Xavi. - Ez csak egy laza meccs volt, tudod, hogy nincs jelentősége.
- A rekordnak sincs - mosolyodtam el. - Nem ezért játszok.
- Tudom, de azért ez már elég imponáló szám. Majd akkor szomorkodj, ha megverünk titeket az El Clásicón -  vigyorgott rám, mire a csapat madridi része hangos tiltakozásba kezdett.
- Ne is álmodj róla - nevettem el magam és a zuhanyzó felé vettem az irányt.
Igen, a mai pályára lépésemmel utolértem Zubit, nekem is 126 válogatottságom van, ráadásul Costa Rica ellen is valószínűleg játszani fogok, megdöntve ezzel a legendás kapus rekordját. De ez engem nem hozott lázba. Nem arról volt szó, hogy nem örültem neki, hogy ennyiszer bíztak bennem a szövetségi kapitányok, ennyiszer tudtam képviselni az országot, ez megtisztelő. De nem a rekordért játszottam, az teljes mértékben hidegen hagyott.
Pár óra múlva landoltunk a barajasi reptéren, majd kissé fáradtan indultunk haza. Sara már aludt, úgyhogy próbáltam a lehető legcsendesebben bebújni mellé az ágyba.
Másnap reggel nem volt mellettem, mikor felkeltem, a nappaliban találtam meg, a szokásos cikket írta a Marcanak.
- Jó reggelt! - pattant fel, mikor meglátott, egy szoros öleléssel és hosszú csókkal köszöntött. - Mikor értél haza?
- Fél kettő körül - öntöttem magamnak egy kis kávét, hogy tényleg felébredjek.
Sara visszatért a laptopjához, átolvasta, amit eddig írt, aztán kitörölte az egészet. Eleinte nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, máskor is csinált ilyet. De mikor már sokadjára csapott kissé idegesen a backspace gombra, érdeklődve fordultam felé.
- Miről kell írnod?
Felpillantott rám, aztán egy pillanatnyi tétovázás után megszólalt.
- Csak a hétvégi fordulóról - rázta meg a fejét.
- És hanyadjára kezdesz neki? - mosolyogtam rá.
- Az ember azt hinné, könnyű megírni ezt a cikket, de annyi mindent akarok leírni és csak egy oldalam van.
- Nyugi - nyomtam egy puszit a homlokára, aztán letelepedtem mellé és benyomtam a TV-t.
Hosszú perceken keresztül magamon éreztem a pillantását, úgyhogy a combjára raktam a kezem és lassan simogatni kezdtem. Egy sóhaj kíséretében újra a billentyűzetnek szentelte figyelmét, ujjai ezúttal sebesen száguldottak. Fél óra múlva hátradőlt, ajkán elégedett mosoly játszott. 
- Kész? - néztem rá, mire bólintott és az asztalra rakta a laptopot, hogy rendesen át tudjon ölelni. 

A cikk két nap múlva jelent meg. Reggel a srácok széles mosollyal fogadtak, azzal a típussal, amelyből rögtön tudtam, hogy lemaradtam valamiről.
- Iker, mond meg Saritának, hogy rólam is írhat egy ilyet - kezdte Cris, majd a többiek is csatlakoztak hozzá.
- Ja, nagyon jó lett, gratula neki - mondta Sese.
- Érződik, hogy... szereti, amiről ír - vihogott Pipita és erre a beszólásra a többiek is elnevették magukat.
- Oké, álljunk meg egy percre. Miről beszéltek? - tettem fel a kérdést, mire mindannyian elhallgattak és döbbenten néztek rám.
- Te nem olvastad? 
- Nem - ráztam meg a fejem.
Néma pillantásokat váltottak, láthatóan megegyeztek valamiben.
- Nem mondtunk semmit. Ha hazamész, ezzel kezd - tanácsolta Ricky, én pedig már őszintén kíváncsi voltam, miért váltott ki belőlük ekkora elismerést egy cikk a múlt hétvégi fordulóról.
Kissé türelmetlenül csináltam végig az edzést, ez persze meglátszott a munkámon is. A fiúk tudták, miért vagyok szétszórt, de a Míster nem és nem is nagyon érdekelte, csupán rám szólt, hogy szedjem össze magam.
Hazaérve ledobtam a táskám és egyenesen a konyhába mentem. Felkaptam az újságot, kinyitottam az adott oldalon és elkerekedett a szemem. A cím ez volt: "Aranylabdát neki, mert él." És alatt egy oldalas cikk rólam, az én fotómmal. Döbbenten dőltem neki a pultnak, lassan olvasni kezdtem.
Ha itt lenne velünk a spanyol válogatott kapitánya, nem engedné, hogy túl sokat írjunk róla. Nem engedné, mert Iker nem tudja, mennyit jelent azok számára, akik szeretik őt, nem engedné, mert ő nincs tudatában, mennyi mindent tett már és fog még tenni a Real Madridért és Spanyolországért.  Ő egy nagyszerű ember, aki még mindig zavarba jön, ha elismerést és figyelmet kap. Azt mondaná, ő soha nem érte volna el ezeket a sikereket a csapattársai nélkül.
Zavarban érezné magát, ha arról kérdeznénk, hogy tegnap egalizálta Zubizaretta rekordját azzal, hogy 126. alkalommal öltötte magára a címeres mezt. Akkor is zavarban lenne, ha arról kérdeznénk, hogy kedden, mikor újra a pályára lép a nemzeti színekben, már ő lesz a rekordtartó. A következő „célja” Mattheus rekordja. 150 alkalommal játszani a válogatottban, egyedülálló rekorderként.
Akkor sem érezné kényelmesen magát, ha arról kéne beszélnie, hogy múlt héten csütörtökön, Zubival, Raullal – akinek a távolléte keserédessé tette számunkra a napot – és Xavival átvette az elismerést a spanyol szövetségtől és az UEFA-tól, ő volt az egyik a közül a négy ember közül, akik 100-nál többször segítették válogatottjukat a győzelem felé.
„Egy ember, akit emberek milliói csodálnak, tisztelnek és szeretnek, még nagyobbá téve ezzel legendáját.”
A világ legjobb kapusai közül nagyon sokan már most őt tartják mindenidők legjobb hálóőrének. Iker azt mondaná, túloznak, annak ellenére, hogy az UEFA 2008-ban, 2009-ban és 2010-ben is őt választotta a legjobbnak. Össze sem tudjuk számolni, hányszor mentette már meg a Real Madridot vagy a spanyol válogatottat, hányszor nyertek miatta ahelyett, hogy vereséget szenvedtek volna, hányszor vették sikerrel a selejtezőket és különféle meccseket az ő segítségével… Ő csak azt mondaná, ez a dolga a kapusoknak.
Ha arra kérnénk, emlékezzen vissza arra a fiatal srácra, aki tíz évvel ezelőtt lenyűgözte a világot a teljesítményével a Leverkusen elleni BL döntőben – ő volt a legfiatalabb játékos, aki játszott a döntőben és meg is nyerte azt – azt mondaná „Micsoda idő voltak!” és kissé elérzékenyülne.
Még ennyi év játék után is a profi futballban, minden meccs előtt szembenéz az izgalommal, mindig képes újat tanulni. Iker nagyon büszke arra, hogy képviselheti Spanyolországot, a Real Madridot és a csapattársait, akiket a pályán és azon kívül is védelmez, de ő azt mondaná, ez a normális, hiszen nagyon sokan a barátai is egyben.
Nem olvas újságot, hiszen nem szeret a figyelem középpontjában lenni. Ha nem olvas, nem mondhatja azt, hogy „Túloznak!”.
Reméljük, hogy egy új rekorddal és győzelemmel tér vissza Spanyolország számára.
Az ováció a Wembley-ben neked szólt. Köszönjük, Iker!
Éreztem, hogy szúrni kezd a szemem, gyorsan pislogtam párat, vettem néhány mély levegőt, hogy megnyugodjak. Szóval ezért írta olyan sokáig a cikket, ezért törölte ki annyiszor. Mert rólam írt és meglepetésnek szánta. Újra lepillantottam a lapra és még egyszer elolvastam. Tökéletes cikk volt, igaza volt Pipának. Bensőséges volt, mégis érződött rajta a profizmus. A sorokat olvasva elöntött a jóleső érzés, hogy ennyire ismer, tudja, mely értékeket tartom fontosnak. És volt még valami, ami miatt rendkívül hálás voltam neki, ami miatt könnyes lett a szemem. Rengeteg másik lap írt a rekordról, a 126. válogatottságról, tényekről. De ez más volt, ez a cikk rólam szólt. Attól függetlenül, hogy azért kellett megírnia, mert elértem ezt a számot, mégis sikerült egy olyan írást publikálni, ami nem egy eredményről szólt, hanem Iker Casillasról. 
Ezek után természetesen tűkön ülve vártam, hogy hazaérjen. Mikor meghallottam a kocsija hangját, elmosolyodtam és erősen vissza kellett fognom magamat, hogy ne várjam már a kapuban.
- Szia! - lépett be a nappaliba mosolyogva, semmit sem sejtve. 
Felpattantam, gyorsan átszeltem a köztünk lévő távolságot és szorosan a karjaimba vontam. Arcom a hajába temettem, miközben finoman simogattam a hátát.
- Köszönöm - suttogtam, mire egy pillanatra megmerevedett, aztán átölelte a nyakam.
- Örülök, hogy tetszik - motyogta a mellkasomba.
Kissé elhúzódtam, hogy álla alá nyúlva felemelhessem a fejét. 
- Az nem kifejezés - mondtam, mielőtt megcsókoltam volna. 
×××
2011 december
A csapat már a játékoskijáróban várakozott a barcelona elleni rangadó előtt. Hajtott minket a bizonyítási vágy, újra le akartuk győzni az ősi riválist. A meccsek múlásával úgy éreztük, egyre közelebb kerülünk hozzájuk, most pedig a hazai pálya előnyét és a nézők támogatását kihasználva elszántan meredtünk magunk elé. 
A kezdő sípszó után mindössze huszonkét másodperc telt el, és a közönség egy emberként pattant fel, hatalmas üdvrivalgással éltették a csapatot, elsősorban Karimot, aki egy szerencsés közjáték után megkaparintotta a labdát és kíméletlenül célba vette a barcelonai kaput. Ezek után még a lassan már szakadó eső sem akadályozott meg minket, a katalán csapatot meglepte és egy kicsit eltanácstalanította a gól. Fél óráig minden a lehető legnagyobb rendben ment, volt jó néhány kihagyott helyzetünk, de ami fontosabb volt, az eredmény nekünk kedvezett, ráadásul tartani tudtuk magunkat az egyre inkább bekeményítő Barcelona ellen. Harminc perces vezetés után azonban Messi megunta a dolgot, nagyon simán átcselezte magát a védőinken, végül lepasszolta a labdát Alexisnek, aki elgurította mellettem a labdát, kiegyenlítve a meccset.
Ezek után újra ott találtuk magunkat, ahol az eddigi meccseken. A katalánokat felpörgette a rúgott gól, belőlünk azonban pont az ellenkező hatást váltotta ki. Cél nélkül ívelgettük felfelé a labdákat, hátha használható lesz valamelyik, de képtelenek voltunk egy szintre kerülni az ellenfeleinkkel. Mikor Xavi 25 méterről meglőtte a labdát, a jobb sarok felé indultam, hiszen a labda azt vette célba, Marcelo azonban blokkolni próbált, a hátán megpattanó lövés egyenesen a bal sarok felé ment. Lehetetlennek tűnt visszaérni, mégis megpróbáltam. Ujjheggyel még érintettem a játékszert, de ez nem segített és már a Barcelona vezetett... Ezek után teljesen a padlóra kerültünk, a csapat szétesett.
- Legalább fussatok már, a rohadt életbe! - ordította Mourinho és én teljesen egyetértettem vele, hiszen a legtöbb csapattársam csupán lemondóan és a lefújásra várva sétálgatott a pályán. A Barcelona pedig kegyetlenül megbüntette a hozzáállásunkat, a 1-3-as végeredményt Fabregas állította be egy jól irányzott fejessel, képtelen voltam időben leérni.
- Tudjátok mit? Ez a különbség jelenleg a két csapat között - mondta Míster a meccs végén, az öltözőben. - Mert ők képesek voltak felállni, egy hatalmas védelmi hiba után is mentálisan koncentrálni és megfordítani a meccset. Nem érdekel, hogy a huszonkettedik másodpercben vezetünk, érthető? Van még nyolcvankilenc perc és harmincnyolc másodperc, és utána mutassa azt a kijelző, hogy mi nyertünk! 
Mindannyian tudtuk, hogy igaza van, ezért a téli szünet előtti hetekben még keményebben dolgoztunk a napi két edzésen, sikerült visszavennünk a helyünket a tabella élén, igaz, minimális különbséggel, de vezettünk.

Egy békés és kettesben eltöltött karácsony után újra belevetettük magunkat a hétköznapokba, én pedig hatalmas energiával vetettem be magam az alapítvány által szervezett jótékonysági meccs, a Meccs a reményért szervezésébe. Szerencsére a meghívottak listája szépen bővült, senki nem utasította vissza, így olyan játékosok is jelezték részvételüket, mint Hierro, Miguel Torres, Granero, Cannavaro, vagy éppen Reyes. 
- Eljössz? - kérdeztem Sarától.
- Ki nem hagynám - mosolygott rám.
Tudta, milyen fontos ez nekem és örültem a támogatásának.
A meccs napján folyamatosan telefonáltam, próbáltam az utolsó részletet is úgy megszervezni, hogy tökéletes legyen. Hihetetlenül boldog voltam, mikor megtudtam, hogy az utolsó jegy is elkelt, teltház lesz. Örültem, hogy az emberek segítenek, hogy minél többet tudunk adományozni egy jó célért.
Délben egy közös ebéden vettünk részt a vendégekkel és a főszereplőkkel, a gyerekekkel. Svédasztal volt, rengeteg étellel. Úgy tűnt, minden jól megy. Aztán egyszer csak furcsán kezdtem érezni magam, az arcom viszketett, és mintha nem láttam volna olyan jól.
- Te jó ég Iker, mi van veled? - kérdezte hirtelen Hierro.
- Megvagyok, miért?
- Hát, elég durván be van dagadva az arcod... - kezdte, aztán maga után húzott, hogy keressen egy tükröt.
Döbbenten meredtem az arcomra, teljesen felpuffadt. Már nem viszketett, sokkal inkább fájt. A látásom hol éles volt, hol homályos. Ekkor már többen megálltak, hogy megnézzék, mi van velem. A meccsig már csak két óra volt.
- Halasszuk el - mondta valaki. - Így nem léphetsz pályára, ez nagyon durva allergia.
- Nem, jól vagyok. Addig lehet elmúlik - ráztam a fejem ellentmondást nem tűrve.
- Iker, ez nem játék. Menj el az orvoshoz, kiír valamit, holnap visszajövünk.
- Nem. Ez nem rólam szól. A gyerekek miatt vagyok itt, nem fújhatjuk le. Jól leszek - kerültem ki a körülöttem állókat és lementem a pályára, hogy ellenőrizzem, minden rendben van-e.
Lehet, hogy tényleg le kellett volna mondanom a programot, de úgy éreztem, nem fair a gyerekekkel szemben. Ettem valamit, amire allergiás vagyok. Ez nem lehet kizáró ok. Azok, akiknek ezt szerveztük, sokkal nagyobb gondokkal küzdenek, nem mondhatom le csak azért, hogy elmenjek az orvoshoz egy injekcióért vagy gyógyszerért.
Sara a kezdés előtt fél órával érkezett, én pedig elé siettem. Úgy voltam vele, jobb, ha úgy szembesül a dolgokkal, hogy csak ketten vagyunk.
- Iker! Úristen, mi történt veled? - torpant meg, mikor meglátott a parkolóban.
- Nyugi, minden rendben. Csak allergia valamire, amit ebédre ettem, de már most jobban vagyok. El fog múlni.
- Nagyon fáj? - kérdezte aggódó fénnyel a szemében.
- Túlélem - mosolyogtam rá, aztán odaadtam neki a belépőjét.
- Megkérdezném, hogy miért nem mondtad le, de.... az a helyzet, hogy túl jól ismerlek - mosolyodott el halványan és megszorította a kezem.
Minden a lehető legjobban alakult. A nézőtér lassan megtelt, az adomány folyamatosan nőtt, az egész este pedig fantasztikus volt. A meccs jó hangulatban telt, aztán jött néhány koncert, de a legtöbb időt a gyerekekre fordítottuk. Kaptak aláírást, fényképet, amit szerettek volna.
Az allergiám óráról órára lassan elmúlt, mikor éjfél körül kiléptem a létesítmény ajtaján, hogy megkeressem Sarát és hazamenjünk, már alig látszott valami.
- Fantasztikus vagy - ölelt át hirtelen hátulról, mire megfordultam és a karjaimba vontam.
- Olyan boldog vagyok most - ismertem be mosolyogva, mire lábujjhegyre állt és ajkával lassan közelített az enyémhez.
- Ha adnának Aranylabdát azért, mert vagy... - kezdte mosolyogva, de nem engedtem, hogy befejezze, megcsókoltam.
Elfúlva sóhajtott fej, hajamba túrva próbált még közelebb húzódni hozzám. Nyelveink lassú táncba kezdtek, ahogy a csók egyre inkább elmélyült. Általában figyeltünk arra, hogy ne keltsünk nagy feltűnést, a magánéletünket megpróbáltuk a lehető legjobban elhatárolni. De voltak pillanatok, mint például a mostani, mikor nem érdekelt minket, hány autó húz el mellettünk, hányan látnak és ismernek fel. Csupán szerettük volna érzékeltetni, mit érzünk a másik iránt, mennyire szükségünk van egymásra. És ha ez egy lassan kiürülő parkolóban történik, akkor ott.

Szóval, ezt a cikket tényleg Sara írta. Az én spanyol szókincsem kimerül a köszönési formákban, ezért feltúrtam a netet, hogy találjak egy angol változatot. Sikerült, de nem tudom, mennyire van jól lefordítva. És én sem vagyok egy diplomás szövegfordító, de kihoztam a szövegből, amit tudtam :)